Yhteiskunnan polarisaatio vs. vääryyksistä tiedottaminen
Yhteiskuntamme polarisoituu, eli kahtiajako vahvistuu, mitä enemmän raivostutaan vääryyksistä.
Dilemma! Hyväksytäänkö polarisaatio tai jätetäänkö kissa nostamatta pöydälle?
Toivon, että tämä blogi postaus toimisi alustana pohdinnalle ja kyseenalaistamiselle, sekä yhteiselle avoimelle ja sydämelliselle keskustelulle.

Some -kampanjat
Viime vuosien aikana olemme voineet osallistua erilaisiin kampanjoihin, joiden avulla voidaan osoittaa mieltä sosiaalisia vääryyksiä vastaan, tai osoittaa solidaarisuutta:
Kaikki nämä ovat ensi silmäyksellä hienoja kampanjoita laajentaa tietoisuutta yhteiskunnan varjopuolista ja kollektiivisista traumoista. Tämä on erittäin tärkeätä sinänsä, koska kun asia tuodaan miljardien ihmisten tietoisuuteen, valoon, mattimeikäläinenkään ei voi enää ummistaa silmiään ja ajatella, että “tämä ei koske minua” tai “se tapahtuu tuolla kaukana toisessa maassa, minun ei tarvitse välittää siitä”.
Mutta.
Näillä kampanjoilla on myös varjopuolensa joista harvemmin puhutaan.
Kun esim. sanon #istandwithukraine vahvistan polarisaatiota yhteiskunnassa: Venäjä vs. Ukraina, kansa vs. kansa, me vastaan he.
Kun esim. sanomme #igotvaccinated osallistumme samalla lääketeollisuuden rahoittamaan sosiaaliseen kampanjaan, jonka avulla luomme syvemmän kuilu ihmisten väliin, sen perusteella, miten valitsevat hoitaa terveyttään. Toisinajattelijoita kutsumme foliohatuiksi ja jopa valtakunnallisissa radio-ohjelmissa voidaan yleisesti haukkua heitä jotka valtsevat toisin: rokotetut vs. rokottamattomat.
AI analysoi Sinun käyttäytymistä somessa, mitä enemmän esim. väkivaltaisia #blm videoita (tai kissavideoita) katsot, sitä enemmän näet niitä feedissä, joka muokkaa ajatuksiasi asiasta.
Kampanja #metoo toi esille sen, että seksuaalinen häirintä on yleistä. Mutta samalla se vahvistaa kahtiajakoa esim. sukupuolen perusteella, miehet vs. naiset. Toisaalta, aiheuttiko kampanja sen, että moni halusikin puolustaa miehiä, ja siinä tapauksessa asettauduttiin #metoo kampanjan puolestapuhujia vastaan. Tämäkin kampanja sai aikaiseksi "me vs. he" -asetelman.