top of pageValmentajan, somevaikuttajan ja kirjailijan kuolema


Olen viime aikana pohtinut irtipäästämistä ja sen kanssa käsi kädessä kulkevaa vapautta. Vapaus tulee kun uskallan päästää irti ja kun uskallan haudata unelmia, jotka eivät ole syntyneet sydämessäni, vaan sisäisen (osittain haavoittuneenkin) minän tarpeesta tulla nähdyksi.


Halusin olla somevaikuttaja, kirjailija, valmentaja ja paljon muutakin, jotta tulisin nähdyksi. Mitä enemmän seuraajia somessa, sen hyväksytympi? Mitä fiksumpia sanoja valmentajana sanelemassa, sitä harvemmin tarvitsen kohdata omia haavoja? Julkaistu kirja kertoisi koko maailmalle kuinka aikaansaava olen?


Tein viime viikonloppuna arvo-tsekkauksen, eli mietin, mitä on minulle tärkeätä. Ohjeiden mukaisesti listasin ylös ja laitoin tärkeysjärjestykseen kaiken, mitä on minulle arvokasta. Olin oikein tyytyväinen listaukseen.


Nyt muutama päivä tämän harjoituksen jälkeen tajusin, että listalta jäi pois 'vapaus'. Ja kuitenkin vapaus on se, joka ohjaa syvemmällä tasolla yrittäjyyttä ja kaikkea muutakin toimintaa.


Eilen sain kuitenkin oivalluksen, mistä olen ikionnellinen, koska se toi minulle saman tien lisää vapautta!


Hyvästi unelmille, jotka ovat syntyneet vinksahtaneiden motiivien kautta! Kiitän ja päästän teidät takaisin tähdiksi taivaalle!Vapaus on sitä, että minulla on vapautta luoda, on vapautta toimia omien arvojeni mukaisesti, on vapautta löytää elämän pienet ja suuret oppiläksyt silloinkin, kun en niitä varsinaisesti ole hakemassa.


Oppiläksyjä voi löytää myös varsinaisten opetusten ulkopuolelta.


Esimerkki: Jos osallistun kurssille, opin opettajan sanoista, mutta myös muutoin opetustilanteessa ja opetustilanteen ulkopuolella. Eikä oppiminen ole sidottu ollenkaan vain opettaja-oppilas tilanteeseen, vaan kaikilta ihmisiltä ja kaikista tilanteista voi oppia jotain. Kaikki tavat oppia ovat yhtä arvokkaita, silloin kun valitsee nähdä, että elämä on pyhiinvaellus kohti lopullista vapautta, eli itseoivallusta.


"Löydän mettä jokaisesta kukasta", tuumi pikku kolibri, tuo keveyden, ilon ja rakkauden symboli.